
Myom, çoğunlukla üreme çağındaki kadınlarda görülen kalınlaşan yapılardır. Tabaka halde bulunan ve kanser riski taşımayan bu dokular fark edilmeden gelişebilmektedir. Myom tutunma bölgesi ve büyüklüğüne göre farklı belirtiler gösterebilmektedir. Hiç bir şekilde ihmale gelmeyen kadın sağlığı konularında en yakın desteğiniz timucintimuroglu.com.tr adresi sizin için 7/24 çalışmaktadır. Kanser riski taşımayan myom hayat kalitesini etkileyebilmektedir. Bu nedenle ihmal edilmeden takip edilmesi, doğru zamanda doğru müdahale gerekmektedir.
Myomların Belirtileri
Kadınlarda sıklıkla görülen myomlar(kistler) rahim içi duvarına tutunmaktadır. Varlığı, adet dönemlerinde parça halinde gelen kanamalardan hissedilebilmektedir. Kasıklarda hissedilen yoğun ağrılar da belirtileri arasında bulunmaktadır. Myom tedavisi ameliyatı kararı verilebilmesi için gerekli tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Myom yerleşme bölgesine göre farklı şekillerde belirtiler vermektedir. Rahim arka duvarına tutunma durumunda kabızlığa neden olabilmektedir. Ameliyat kararı verilmeden önce boyutu, tutunma bölgesi ve belirtilerin verdiği rahatsızlıklar göz önünde bulunmalıdır. Karın zar bölgesine yerleşen myom böbreklere zarar verebilmektedir. Rahim ön çeperinde bulunan myom sık sık tuvalet ihtiyacıyla varlığını hissettirmektedir. Rahim ağzında ya da tüplere yakın bölgeye tutunan myomlar ise durum farkına göre birincil ya da ikincil infertilite neden olabilmektedir. Genç kadınlarda kısırlığa neden olabilme riski bulunduğundan, doktorunuzun önerisiyle özel yöntemlerin denenmesi gerekmektedir.
Myom Ameliyatı Ne Zaman Yapılmalı?
Myom büyüklüğü, tutunma bölgesi ve yapısal özelliklerine göre cerrahi müdahale gerektirmektedir. Kadınlarda sıklıkla görülebilen myom tedavisi ameliyatı yapabilmek için boyutu 5cm yi geçmiş olası ve tıbben çıkarılması gerekli olmalıdır. En doğru bilgi kaynağı olarak timucintimuroglu.com.tr adresini ziyaret edilmelidir. Günün her saati bilgi alabileceğiniz jinekolog Doktor Timuçin Timuroğlu kadın hastalıkları ve doğum konularında çalışmalarına devam etmektedir. Uzmanlık alanında yıllarını vererek hastalarının yaşam kalitesini yükseltmektedir. Myom tedavisi ameliyatı gerekli gördüğü vakit hastayla gereken programı hazırlayıp en kısa sürede sorunu ortadan kaldırmaktadır. Myom cerrahi yöntemle çıkarılabilmekte olduğu gibi genç hastalarda laporoskopi yöntemiyle de alınabilmektedir. Bazı durumlarda müdahale gerektirmeyen myom ilaç tedavisiyle de yok edilebilmektedir. Hangi tür olursa olsun myom panik nedeni olmamalıdır. Takip ve tedavi konusunda Doktorunuza güvenerek ihmale de fırsat verilmemelidir.